Масаж

Массаж живота Туйфу

Масаж живота Туйфу – виключно корисна щоденна практика.

Застій брудного Ци, брудної рідини, флегми (слизу), спазми та спайки – все це послаблює роботу не тільки ЖКТ, але й усіх внутрішніх органів. Тисячі хвороб народжує брудна Ци – китайська приказка. І допомогти собі вивести ці застійні явища – відповідальність кожного.

Масаж Туйфу, як віник, допомагає позбутися трьох основних видів забруднень, які є першопричиною багатьох хвороб: брудний Ци, брудні рідини та застарілі скупчення калових мас. Брудний Ци береться насамперед від поганого настрою, роздратування та негативних емоцій, які накопичує в собі Печінка та Жовчний міхур. А виходить брудний Ци – коли відходять гази з гучним звуком і не мають запаху. І після цього відразу підвищується настрій:)

Як самим зробити масаж живота Туйфу

В ідеалі масаж виконувати необхідно двічі на день – вранці і перед сном.

Якщо робити його регулярно, то вже через пару тижнів ви помітите зміни на краще і в настрої, і в припливі сил, і в травленні.

Однак, звичайно, потрібно розуміти, що у всіх різний ступінь брудного Ци і все в тому числі залежить від того, наскільки якісно ви його виконуєте.

👉 виконувати масаж живота необхідно лежачи на спині із зігнутими ногами

👉 китайські лікарі рекомендують розпочинати рух від сонячного сплетення вниз.

👉 робоча зона живота обмежена вгорі ребрами, внизу тазостегновими кістками ви можете виконувати масаж зімкнутими подушечками пальців, або долонею, або кулаком – як вам комфортніше

👉 ступінь тиску індивідуальна, проте вона має бути досить відчутною завдання пром’яти весь живіт, у будь-якому напрямку – за годинниковою, проти – не важливо.

👉 відчуйте та помасажуйте ущільнення, кульки, джгутики під пальцями.

👉 можна защипувати, проминати або тиснути до зняття напруги.

👉 гарний ефект після масажу: тягне в сон, з’явився апетит, живіт забурчав, відходять гази і т.п.

Важливо: без фанатизму починати з 5-10 хвилинного масажу.